Vuoden värit 2016

Syksystä asti on lehdissä ja blogeissa (joita luen harmikseni todella harvoin!)  esitelty ja arvailtu vuoden 2016 trendivärejä. Ajattelin kirjoittaa vielä sanasen niistä. Viileän sinisen ja haalean ruusunpunaisen lisäksi vuodelle 2016 tarjotaan paljon erilaisia vihreitä ja luonnonläheisiä sävyjä. Värit tummuvat selvästi. Somisteissa myös eri metallinsävyt jatkavat suosiotaan. Kuparin ja kullan ohi on noussut lämmin messinki. Vaikka trendit vaihtuvat, en aio luopua kodissamme tehostesomisteina olevista vaalean roosan, petroolin (kuva 11) ja vaalean sinisen sekä kuparin sävyisistä esineistä. Ennalta mainittujen joukkoon taidan ostaa jotain raikasta viileän sinistä ja messinkistä.
11
Tammikuun aikana olen käynyt joissakin kaupoissa haistelemassa  uusia trendejä ja ideoita. Kodin1:ssa myytävät Annon tuotteet ovat lemppareitani. (Kuvassa 11 annon kukkaruukku ja Hemtexin ruukku). Tuotteita tutkaillessa oli selkeästi havaittavissa se, että vaalean pastilliset siniset & mintunvihreät värit olivat vaihtuneet siniharmaaseen ja viileän siniseen. Rakastan itse kuitenkin (vielä!) haaleita pastillinsävyjä, ja  niitä löytyykin kodistamme useista somisteissa asunnon pääväreinä ollessa valkoinen, harmaa, vaalea puu ja musta.
12
13
Kuvassa 12 jo muutama vuosi sitten Metsolasta ostamani lamppu. Silloin en ollut nähnyt vielä muissa kaupoissa kehikkolamppuja, nykyään niitä löytää joka kaupasta. Pidän sirosta lampusta, joka sopii hyvin ruokapöytäämme, edelleen. Valko-petroolin sininen säilytyslaatikko on Hemtexin mallistosta (kuva 13).
14, kuva maustehyllyltä
Uusia esineitä tutkiessa vähän harmittaa, että laitoin aikanaan mieheni kanssa yhteenmuuttaessamme eteenpäin kaikki tavarat hänen romanttisesti siniseksi sisutamasta poikamiesboksin huoneesta. Tarkemmin ajatellen en ehkä menettänyt mitään, sillä haluan tummansinisen sävyt kotiimme vain somisteiden muodossa, jotta väritystä on helppo päivittää(ja niitä ei tainnut mieheltäni löytyä :)! Vaikka muoti ja trendit kiertävät, en halua tilanpuutteen vuoksi säilöä suuria määriä käyttämättömiä tavaroita. Minulle tärkeää on, että kun hankin uuden tuotteen edellisen ollessa vielä käyttökelpoinen, edellinen menee jatkokäyttöön.  Myös uusia mustia sisustustarvikkeita oli tarjolla ja ilokseni sain huomata, että jo kauan palvomani metallit jatkavat edelleen kauppojen uusissa mallistoissa. 
15, ensimmäinen kuparinen
 löytö
 H&M homesta vuonna 2014
            
16
Kuvassa 16 kuparinvärinen lamppu, jonka löysin kirpparilta Oulusta. Tykkään sen vanhanaikaisesta ja ainutlaatuisesta    hengestä   todella paljon.  Olen huomannut, että usein parhaimmat ja rakkaimmat lydöt teen käytettynä (usein edullisesti) tai harvinaisista sisustuskaupoista. Haluan vielä painottaa että mielestäni ei ole aiheellista  juosta koko ajan muuttuvien trendien   perässä,   mutta itselläni tulee aina jotain  pinnalla olevaa hankittua. Onneksi  uutta väritystä voi  kotiin päivittää mm. koriste-esineillä ja tekstiileillä,  peruspintojen ollessa  neutraalin  sävyisiä.                                                                                                                                                                                      

Vielä loppukevennykseksi kuva kohta 7 kk tyttäreni syvänsinisistä silmistä (kuva 17). Tämä sävy ei poistu äidin trendikartalta koskaan!
17

Leppoista lauantaita!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s