Mattomaniaa ja Muutakin fiilistelyä

Nyt se on iskenyt taas –remppakuume ja asteita on paljon.J Olenkin alkanut etsiä meille uutta asuntoa remontoitavaksi. Uusi koti on oikeasti ajankohtainen aikaisintaan vuoden päästä, kun olemme asuneet kaksi vuotta tämänhetkisessä. Unelmana olisi rintamamiestalo (kuitenkin ehkä liian epäkäytännöllinen, enkä halua vielä omakotitaloon), joten olen etsiskellyt vuosina 1990-2000 rakennettuja rivi- ja paritaloja. Tällöin talo ei ole mielestäni liian vanha pelätäkseni homeongelmia tms. (toki uusissakin voi olla hometta!) ja tarpeeksi vanha, jotta pinnat voisi kokonaan uusia. Mieheni haluaisi seuraavaksi ostaa täysin tuliterän kodin (rakennusalan DI kuulemma mielummin suunnitelee ja laskee kuin rakentaa itse:S ;). Mutta minä haaveilen jostakin vanhasta ja lämminhenkisestä asunnosta.

37, uusi kodin1:stä hankittu annon kello

Uusi koti ei toki vielä ole ajankohtainen, joten päätin uudistaa olohunettamme.Olen jo kauan kelaillut ikeasta hankitun villaisen ”blogimaton” kohtaloa (kuva 38). Mielestäni matto on tyylikäs ja näyttävä, mutta kuitenki jo suositut mustavalkoiset raita- ja ”kalansilmämatot” ovat minua alkaneet kyllästyttää. Sillä olen katsellut olohuoneessa raitaista ja yläkerran aulassa ”kalansilmämaton” tyylistä mattoa. Meillä on avonainen keittiö-olohuonetila ja jotenkin tuo matto on toiminut katseenvangitsijana sekä hyvässä että pahassa. Mustavalkoinen graafinen matto pienentää tilantuntutua. Joten päätin hankkia oleskelutilaan yksivärisen maton ja kodin1:ssä olikin sopivasti alv –päivät.

38

Sitten alkoikin ”villainen vai puuvillainen?” -pohdinta. Vastakkain olivat lähinnä taival –villamatto (kaverillani on sellainen ja on upea) ja pinta –puuvillamatto. Päädyin puuvillaiseen koska edellisen maton kokemuksella villainen on haastavampi puhdistettava, hieman epämiellyttävä maata (meillä harrastetaan koko perheellä loikoilua olkkarin matolla) sekä  kerää jonkin verran karvoja (ainakin tuo ikean villamatto). Puuvilla on kevyt, huolettomampi ja edullisempi. Sitten kun lapsi sen verran kasvaa, että voin hankkia vaikka ihan vitivalkoisen villamaton (jos siltä tuntuu sillä hetkellä:), teen sen, sillä villa on mielestäni materiaalina näyttävämpi ja tuo sisustukseen lämpöä. Pinta -matosta pohdin lähinnä harmaata ja valkoista versiota. Aluksi pähkäilin toimiiko harmaa matto samansävyisellä lattialla. Totesin samansävyisen maton toimivaksi, kunhan huonekalut ovat erivärisiä ja erottuvat lattiasta. Matto solahtaakin hyvin sisustukseen ja luo tilantuntua. 

39

Ja kun matto vaihdetaan, täytyyhän se sohvapöytäkin pävittää (kuva 39). 😀 Ja kuten kuvista ehkä huomaa, muokkasin koko olohuoneemme järjestyksen. Sohva siirtyi ikkunan eteen, piano portaiden alta olohuoneeseen entiselle sohvan paikalle ja keinutuoli löysi paikkansa ainakin hetkellisesti yläkerrasta. Mutta takaisin tuohon sohvapöytään. Olen jo kauan miettinyt mustan rautaisen siron kesti –sivupöydän (anno:n) hankkimista. Kuitenkin se on tuntunut liian tummalta mustavalkoisen maton rinnalla. Maton vaalentuessa oli siis aika hankkia tuo ihanuus. Sohvapöydän virkaa meillä toimitti (edellisen lavapöydän myytyäni) ikean poistopisteestä viimehetkellä hankittu rahi (kuvassa 37). Se on ehtinyt kokea jo parin kuukauden aikana muodonmuutoksen, sillä kun hankin luonnonvärisen sohvan, rottingin värinen pöytä maalattiin valkoiseksi. Kuitenkin tuo esine oli vain yksinkertaisesti mielestäni ruma tuohon tarkoitukseen ja katsotaan löytääkö se keväämmällä paikkansa terassiltamme.


40


Ja viimeisempänä muttei vähäisempänä päätin vaihtaa myös olohuoneeseen johtavan ”aulan” maton. Halusin eteisen jälkeen sijaitsevaan aulaan likaa hylkivän villamaton. Siinä oli ennen kaunis puuvillainen luonnonvalkoinen matto, joka oli aika arka ja tulihan siinä kengillä lompsittua (onneksi puuvilla helppo pestä)(kuva 40).  Koska olohuoneen matto on neutraalin harmaa, halusin porrasaulan mattoon väriä. Käytävälle sovitin ensin taival -mattoa (jota ei ollut tarpeeksi pitkää) sekä anno:n nietos -mattoa (joka oli liian leveä). Aloin jo vähän luovuttaa, mutta sitten löysin yllättäen prismasta kivan shakkiruutuisen villamaton (kuva 41). Eteisen matossa voi hyvin olla piristävää kuviointia, ja käytävämäistä tilaa ei tarvitse ”pidentää” yksivärisellä matolla. Tuo House:n shakki -maton murrettu harmaa taittaa kivasti vähän siniseen ja luo ilmettä vaaleansävyiseen kotiimme. Ja kun piano muutti olohuoneeseen, somistin portaiden alle lukunurkkauksen, ja tarkoituksena olisi jossakin vaiheessa hankkia tilaan matala lipasto. Mutta tätä hankintaa en ihan heti tee. Välillä pitää vähän rauhoittaa sisustusvimmaani (nyt odottelen postista h&m home:n tilauksia:).

41

Tehokasta tiistaita!

Mainokset

2 thoughts on “Mattomaniaa ja Muutakin fiilistelyä

  1. Kyllähän näitä katsellessa oma sisustuvimma kasvaa. Taidolla oot sisustanut ja tekstejä kirjoitellut!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s