Kahvihifistelyä

Laskiaissununtaina meillä on perinteisesti pulkkamäen (pikkuisemme laski ensimmäistä kertaa, jos mahalaskuja ei oteta huomioon 😉 lisäksi nautittu pullista. Ja mikä kruunaakan laskiaispullanautinnon paremmin kuin hyvä kahvi. Siispä kirjoitankin tuosta suomalaisten suurkuluttamasta juomasta.

63

Meidän taloudesta ei löydy trendikästä kahvikonetta. Myönnän kuolaavani erilaisia kahvilahenkisiä valkoisia masiinoita aina tietyille kauppojen osastoille eksyessäni.  Syksyllä hulluilla päivällä kävimme mieheni kanssa maistelemassa mitä erikoisimpia kahveja ja saimme samalla pakollisen myyntipuheen kahvikoneelle. Ja taisipa tuo kone oikeasti olla hyvässä tarjouksessa. Ongelmana on vain se, että en tykkää sitten yhtään erikoiskahveista, tavallinen maitokahvi on täydellinen aloitus aamulle ja taivaallinen nautinto omaan hetkeen.

64

Edellä mainituista syistä meiltä löytyy ainoastaan ihan perinteinen moccamaster (kuva 64). Väristä olen kyllä tarkka; mieheltäni olisi löytynyt yhteenmuuttaessa kromin värinen, mutta halusin valkoisen. Meillä panostetaankin erikoiskahvin sijasta sen tuoreuteen. Jauhamme kuvan 65 automaatilla kahvin pavuista. Jauhaminen on meidän hifistelyä. Presidentin tummapaahto toimii täydellisesti!  

65

Ensin kahvinjauhamisesta innostui mieheni ja hän on tartuttanut tuorekahvibuumin minuunkin. Ja nyt kun tuota ainakin meidän mittapuulla tuoretta kahvia on tullut juotua, niin kyllä kaupan valmiiksijauhettuihin kahvilajikkeisiin verrattuna maistaa eron. Mutta sentään niin tarkaksi en ole alkanut, etten niitä kelputtaisi ja kahvi maistuu parhaalle useimmiten kylässä :).

66

Eilen ostin Mia designista (kauppa on uusi suosikkini!) espressopapuja, osittain kauniin pakkauksen takia (kuva 66). Tarkoituksena olisikin pikimmiten kokeilla tätä makua. Veikkaukseni kuitenkin on, että espresso on liian tuhtia tavaraa meidän rouvalle, mutta ehkä mies tykkää.

Kohtuullisen tuoreena äitinä olen huomannut sen, että harvoin kahvikupin voi juoda yhdeltä istumalta. Tuntuu kuin pikkuprinsessa haistaisi äidin kahvinjuonnista saaman endorfiiniryöpyn, ja osaisi ajoittaa tarpeensa aina niin, ettei kahvia ehdi nauttia kuumana. Täytyykin luottaa vanhaan sananlaskuun, jonka mukaan kylmä kahvi kaunistaa.

 Mukavia kahvitteluhetkiä laskiaissunnuntaihin!

Mainokset

4 thoughts on “Kahvihifistelyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s