Vihdoinkin samettia!

Viime viikolla bongasin h&m:llä alennuksen (JÄLLEEN :D). Ja onhan alennuksesta jotain pakko ostaa. Mies onkin joskus tokaissut että ”naisethan säästää aina shoppailemassa.” Pätee meilläkin 😉 En tarvinut oikein muuta kuin uusia tyynynpäällisiä. Sametti nousi viimevuonna trendikartalle ja jatkaa tänä vuonna sisustuksessa entistä isommissa pinta-aloissa. Olen miettinyt jo pitkään sammettisien tyynynpäälisien hankintaa, mutta niitä ei ole osunut lähialueiden putiikeissa silmään ja jotekin ostaminen on aina jäänyt. Sen sijaan ikealta, ellokselta ja h&m homes:sta niitä on löytynyt jo kauemmin aikaa, mutta nuo kaupat ovat joko verkossa tai kaukana täältä. Ja vaikka ikeareissuja on tullut tehtyä, tyynynpäälliset eivät ole olleet hankitalistalla ensimmäisenä.

135, Voiko tyynyjä olla koskaan liikaa? -Ei 🙂
Daybed sai kirkkaan turkoosin ja vaaleanarmaan samettisen päällisen
(lisäksi uutta ovat tummansininen kuviollinen ja pieni roosa tyynynpäällinen)

137
Olkkarin lisäksi tilasin vihertäviä (h&m home:n mukaan tummanturkooseja) samettisia tyynynpäällisiä makuuhuoneeseen (138). Sävy on jotenkin aivan ihana ja mielestäni ”se perinteinen” (muutava vuosi sitten vielä kauhistuttava) sametin väri. Niiden aikasemmin petroolinsinisiksi värjäämieni tyynyliinojen kanssa kävi vähän hassusti. Väri oli oman silmään ihan liian intensiivinen ja terävä. Esimerkiksi lampun petrooli on paljon kivempi. Joten päätin sitten hieman kuluttaa niitä pesukoneessa gloritilla. No sävy vaaleni, mutta ei tasaisesti, sillä tuotoksiin jäi vaalenpunaisia laikkuja. Yritin paikkailla vielä tilannetta värjäämällä tyynyt myyränharmaalla (värjäsin sillä satsin lapsen harsoja). Sävystä tuli oikein hyvä, murretumpi, mutta laikut jäivät näkyviin.

Rapatessa roiskuu ja kokeilu opetti sen, että en aio enää kyllä pesukonevärjätä gloriitilla (ainakaan esille tulevia tekstiilejä). Joten tuo h&m:n tarjous tulikin hyvään saumaan. Kevääseen kallistellessa haluan muutenkin aina uusia tyynynpäällisiä. Helposti päivitettävillä päällisillä voi saada suuria muutoksia aikaan sisustuksen tunnelmassa.

137, Vihertävän sametin lisäksi myös makuuhuoneeseen tuli ripaus puuteriroosaa;
on käynyt niin ihanasti, että tyttäremme sänky on sijoitettuna meidän sängyn viereen
 ja siihen sointuu tuo vaaleanpunainen tyyny täydellisesti.
 Tyttären sänkynä retropinnasänky, jonka tuunasin aikanaan pastellisävyillä.
Jos oikein tarkasti katsoo, kuvasta voi bongata myös uuden ”päiväpeitteen”. Entinen untuvapeitto siirtyi kaapin perukoille ensi syksyä odottelemaan. Olen jo kauan aikaa ihastellut pellavalakanoita, joita ei tarvitse peittää päiväpeitteellä. Meillä kuitenkaan aina avattuna oleva sänky ei toimisi, sillä vietämme myös päivisin aikaa makkarissa (ruutu on siellä :). Tarkoitukseni olikin hankkia pellavainen aluslakana keveäksi peitteeksi. Lähi-cittarista sellaista ei kuitenkaan löytynyt, enkä ehtinyt suunnata sisustuskaupoille, joten tyydyin puuvillaiseen valkoiseen lakanaan.
138, Tämän viikonlopun kukkana romanttinen harsokukka. Herkkä kukka toimii myös kuivattuna.


Vielä lopuksi huomiota nettishoppailuun. Tykkään itse tilata sisustusjuttuja netistä, koska sieltä näkee tuotteet ja samantyyliset vaihtoehdot hyvin. Kaupassa minulle voi joskus tulla ongelmaa päättämisessä, ja verkossa valitseminen onkin helpompaa.  Sisustustuotteita ei yleensä tarvitse tuumailla yhtä paljon kuin esimerkiksi vaatteiden kokoa, ja niiden ostaminen on varmempaa. 
Silti olen siirtänyt lapsen vaateostokset lähes kokonaan verkkoon; kun ostaa vähän suuren tuotteen,
 se tulee kasvavelle lapsukaiselle olemaan jossakin vaiheessa sopiva.
139
Kuitenkin verkkoputiikkien lähetykset saattavat joskus yllättää eivätkä vastaa omaa mielikuvaa. Tuotteet voi onneksi yleensä palauttaa. Nytkin huomasin, että jotkut tyynynpäälliset olivat pienempiä kuin kuvittelin.  Toki mitat olisi tarkasti netissä näkynyt, mutta ei niitä tule itsellä etukäteen erityisen huolellisesti katsottua. Kokoerot olivat onneksi vaan plussaa näissä ostoksissa, mutta vaativammat ja tarkat ostokset käyn kyllä kaupassa mallailemassa, ellen ole jo ennen kyseistä tuotetta livenä nähnyt.Myöskin eri värisävyjen kanssa voi olla arpomista: esimerkiksi vaaleanpunaista on niiiiin monta sävyä, ettei sanat ja kuva riitä aina tuotteen informaatioksi.

Samettista sunnuntaita!
Mainokset

2 thoughts on “Vihdoinkin samettia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s