Vuonoa Vauvalle

Olen jo useaan otteeseen hehkuttanut tikkurilan vuoden väriä vuonoa. Syvä vihreän sävy on mielestäni jotenkin ihanan mystinen ja rauhoittava luonnosta ammennettu väri. Jossakin vaiheessa pohdin alakerran makuuhuonettamme maalattavaksi kokonaan vuonolla. Lopulta päädyin kuitenkin käyttämään sävyä vauvan huoneen tehosteseinällä(165).
165

Lapsen huonen päätyseinässä oli ennen roosan sävyinen sahalaitakuvio (166). Jo ennen vauvan syntymää oli tiedossa että lapsi ei todennäköisesti tule tarvitsemaan omaa huonetta kuin vasta vuosien päästä. Kuitenkin muuttaessamme tuon huoneen päätyseinä oli kokonaan vaaleanpunainen ja en voinut vastustaa kiusausta sisustaa tämä huone vauvalle. Silloin maalasin noin puoleen seinään ulottuvan valkoisen sahalaitakuvion, jottei roosaa olisi liikaa.
166
Tykkäsin kyllä roosasta huoneesta. Käytännössä lapsen huone on toiminut meillä kuitenkin vierashuoneena, ja ajattelin että kyseiseen huoneeseen on helppo kokeilla uutta intensiivistä vihreän sävyä. Ja mielessä on myös se, että vihreä on varmempi väri myynnin kannalta. Sillä vaaleanpunainen mielletään usein tytön väriksi, ja vihreä on mielestäni neutraalimpi sävy. Tuunasin sahalaitakuviota hieman, niin että se näyttäisi metsiköltä tai kuusikolta. Käytännössä tein aiemmin keskenään samankokoisista kolmiokuvioista eriävän kokoisia ja maalasin ”kuuset” sivuseinille (166,167).
167

Lopputulos on mielestäni hauska. Tumma väri ei pienennä huonetta, vaan lisää sen syvyyttä. Sisustuksellisesti vihreän kanssa on helppo yhdistää lähes kaikkia eri värejä. Esimerkiksi vihreän eri sävyt toimivat aina yhdessä (kuten luonnossakin). Tumman vuono- sävyn kanssa pääsee oikeuksiinsa myös vaaleat puuterimaiset vaaleanpunaiset ja vaalean puun sävyt. Lapsi saikin uuden lelukorin ikean vaaleasta gaddis -korista(167). 

168

Ikean valkoinen teräksinen  seinänaulakko sai myös uuden sävyn (169). Sprayasin ripustimen kullan väriseksi. Myös kulta, messinki ja kupari  toimivat mielestäni  loistavasti yhteen tumman vihreän sävyn kanssa.
Naulakko  asetettiin  sille  korkeudelle, että  siihen  voisi  lapsi tulevaisuudessa ripustaa  esimerkiksi rooli-  ja  leikkiasuja (168).

169

Kun tässä alla olevassa kuvassa (170) katsoo täysvihreää seinää (sahalaita jää kuvan ulkopuolelle), mieleeni nousee ajatus, että kyllä tuo sävy näyttäisi kivalta muualla kuin lapsen huoneessakin. Nähtäväksi jää uskaltaudunko joskus sitä enemmän käyttämään, tämä vihreys riittää nyt ainakin vähäksi aikaa. 😉
170
Riemukasta viikonloppua!
Mainokset

6 thoughts on “Vuonoa Vauvalle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s