Saippuaoopperaa

Olenkin jo aiemmin kirjoitellut saippuapullofriikkiydestäni. Nyt innostus on levinnyt pullojen sisältöihinkin. Täytän meidän pumppupullot kaupan riittoisista tonkista. Ja niitä löytyy kivasti eri värisiä. Meiltä löytyy wc:stä kirkkaat saippuapullot ihan tarkoituksella, sillä niihin voi vaihtaa eri sävyistä saippuaa –  pikku muutos piristää oivasti ilmetta! Vastikään olen alkanut myös sekoittamaan eri värejä keskenään. Päävärejä sekoittamalla saa  uusia sävyjä ja valkoisella voi taas ”laimentaa” sävyn tummuutta. Mies hieman ihmeissään katselee kun sekoittelen keittiöasioissa erivärisiä saippuoita ihan innossaan. Pienet ovat sisustajan onnenlähteet :D.

220, kaupasta saa isoja saippuapulloja valmiina vaalenpunaisen, keltaisen, sinisen & vihreän (ja valkoisen) sävyissä

Itse en ole erityisesti kirkkaiden värien ystävä. Olenkin tehnyt saippuoista pastellimaisia lisäämällä värilliseen saippuaan valkoista(211). Meidän vessoja on viime viikkoina piristänyt haalean vaaleanpunaiset sävyt.

211

Päävärejä (punainen, sininen, keltainen) sekoittamalla saa uusia sävyjä. Punaisen ja sinisen yhdistelmästä tuli haalean violettia (alkuperäiset sävyt eivät ole niin puhtaita, että saisi ihan kirkasta violettia). Yhdistin violettia vaalenpunaiseen, ja pulloon tuli kiva ja trendikäs liukuvärjäys (222). Keltaisen ja punaisen yhdistelmästä tulee oranssia. Orassista tuli mukavan säyseän sävyistä. Kyseistä oranssia myös tämä sisustaja uskaltaa käyttää pieninä piristyksinä(223)! Pakko mainita, että kokeilin sekoittaa myös ns. välivärejä  päävärien kanssa, jolloin lopputuloksesta tulee aina harmaa. Saippuassa tuo harmaa ei kyllä toiminut, vaan näytti enemmänkin vastenmieliseltä ”liejulta”.
222

223, Saippuan oranssi on pastellimainen. Kuvan kirkuvat keltaoranssit kylpylelut ikeasta.
Tästä kaikki alkoi (224). Googlettelin, että ovatko nämä isoissa tonkissa myytävät saippuat jotenkin ”huonompilaatuisia” tms. Mitään siihen viittaavaa en kuitenkaan löytänyt. Muun muassa saippuan ei pitäisi olla liian emäksistä, vaan juurikin iholle sopivaa (pH 5.5). Käytämme nimittäin tuota hajusteetonta ja väritöntä saippuaa vauvan pyllynpesussa, ja pikkuihmisen iholle haluan hellävaraista käsittelyä(itsellä ei niin väliä). Tavallisesti sekoitan vain yhden käsisaippuapullon kerrallaan, sillä valmiiksi sekoitetut ja useaan otteeseen läträtyt saippuat eivät kuulosta hyviltä omaan korvaan bakteerien suhteen.
224
Tällaisia pikkujuttuja värkätessä huomaan olevani iloinen,
 että olen valinnut ammattialan, jossa voi käyttää luovuttaan.
 Saippuaista sunnuntai-iltaa!
Mainokset

4 thoughts on “Saippuaoopperaa

  1. No sähän olet oikein hifistelijä;) En ookkaan asiaa ajatellut. Totta varmaan tuo harmaan saippuan värimielle, ei toimi. Vähän sama, kun itsellä on herkän päänahan takia parturin erikoissampoota joka on väriltään sellaista vaaleankeltaista (ei mitään helmiäistä). Se näyttää jotenkin tosi inhottavalta:0

    Tykkää

  2. En kyllä tiiä voiko tällaista läträystä hifistelyksi kutsua 😀 Toivottavasti sun shampoolla ei läpinäkyvä purkki. Silmät kiinni ku shampoota annostelee ja sitten vaan tukkaan 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s