Keittiön uusi ilme

Kuten olen jo aiemmin maininnut, keittiömme kaapit ovat sijoitettuna L:n mallisesti. Yläkaapit ja alakaapit ovat perusvalkoisia. Muuttaessa vaihdoimme pähkinäisen tason ja kromiset kahvat myös valkoisiksi. Keittiön välitila tehtiin tutulla (jo muuuutaman kertaan blogissani mainitulla :D) kolibri sand -koristepinnoitteella. Kolibri kiinnitettin laatan päälle. Välitila hiottiin rälläkällä, jossa oli kivipinnan hiontaan tarkoitettu pää, rikki. Karhealle laatalle asennettin matkätilatasoite ja sen päälle lopullinen pinnoite. Ihan pikkujttu tuo ei ollut ja miehellä kului yllätävän kauan (ehkä ajallisesti aikaa vievin projekti remontissa lattianasennukset yms. huomioiden) puuhastelussa. Kuitenkin laattojen irroittaminen olisi ollut vielä haasteellisempi projekti, joten päädyimme asentamaan pinnoitteen niiden päälle. Olen ollut välitilaan kovin tyytyväinen ja vieraatkin ovat aina sen kehuneet ja huomanneet. Pinnoite on pysynyt ongelmitta myös lieden takana olevalla seinällä, joka höyrystyy usein. Välitila on ollut myös käytännöllinen. Eläväisessä pinnassa eivät ihan pikkujäljet näy ja sitä on helppo paikkailla tarvittaessa vaikka sormin kolibrilla. Puhtaanapitoon on riittänyt tavallinen luutu ja yleispuhdistusaine. Joskus olen käyttänyt roiskeisiin myös keittiö- tai taikasientä ja hyvin on lähtenyt. En halunnut välitilaan lasia, sillä se olisi peittänyt halutun rouhean vaikutelman.

267
Muutosta lähtien olen miettinyt myös keittiönkaappien ylhäällä olevan seinän pinnoittamista välitilan kanssa samalla sävyllä.  Jos välitila on pinnoitettu eri materiaalilla kuin kaappien yläpuolella oleva seinä, voi välitila näyttää helposti erilliseltä suikaleelta. Ja kun koko seinä on pinnoitettu rouheasti, vie se huomion ”perustylsistä” kaapeista eläväisempään seinään. Alkuun en kuitenkaan uskaltanut pinnoittaa kyseistä seinää, sillä pelkäsin avaruuden ja valoisuuden häviämistä. Taannoisesta saunan seinän tekemisestä jäi  roimasti yli oikean sävyistä kolibri sandia ja valkoiset seinät kyllästyttävät, joten päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Mieheni oli myös sitä mieltä, että seinästä tulisi ehdottoman hieno jos yläösakin olisi harmaa.  Aluksi arvoimme, että päällystämmekö pelkän liesituulettimen kotelon betonimaiseksi koko seinän sijasta. Lopulta päädyttiin päällystämään sekä seinä, että liesituulettimen kotelo. Avaruus ei kärsinyt lopputuloksesta. Toki valoisuus hieman väheni, mutta se ei haittaa lainkaan, sillä uusi pinnoite toi mukavaa rytmiä tilaan (ja alkaahan kokovalkoinen olla jo aika nähty).
268, ennen (eihän kukaan huomaa tiskejä altaassa :D)
Kolibri sand on oikein mukava materiaali työstää, sen kanssa ei tarvitse olla äärimmäisen pedantti, vaan ainetta voi sukia suurpiirteisesti. Itse olen huomannut, että saan pinnan halutun näköiseksi levittämällä ensin pinnoitteen pensselillä ja tasoittamalla kerroksen kumisella lastalla. Toisen kerroksen levitin tähän välitilaan ihan pelkällä kädellä (levittyi helposti joka paikkaan) ja tasoitin sen ohuella lastalla (lopputuloksessa siis 2 kerrosta kokonaisuudessaan). Pitkästä aikaa työskennellessä tuli kunnon flow päälle, eikä nälkää tai vessahataa tuntenut puuhatessa. Minulle ärsyttävimpiä hommia ovat aina suojaukset. Mutta mitä enemmän olen pieniä remppajuttuja tehnyt, sitä varmemmin olen alkanut suojaamaan. Kokemus on osoittanut että jälkikäteen on aina vaikeampi poistaa esimerkiksi lattialle tippunutta maalia. 😛  Kolibri sandia voi työstää ja levittää monella eri tekniikalla, halutusta lopputuloksesta riippuen. Itse halusin betonimaisen hieman eläväisen pinnan, mutta struktuuria (eli käytännössä lastan ”reunovetoja”) ei saa olla liikaa, jotta puhdistus onnistuu.

269, jälkeen
270, jälkeen
Yläseinän pinnoitus toi kyllä keittiöön haluttua ilmettä ja olen tyytyväinen. Tästä projektista heräsi ajatus, että mitä jos sivuseinänkin pinnoittaisi harmaaksi (näkyy kuvassa 270; avohyllykön yläpuolella). Sivuseinän päällystäminen kolibrilla lisäisi keittiönkaappien keveyden tunnetta ja yhtenäisäisi seinätilaa entisestään. Saas nähdä iskeekö inspis… Välitilaan hankimme loisteputkien tilalle led-valaisimet ja ne pitäisi kiinnittää, mutta toisaalta  kesällä riittää luonnonvaloakin (näin ainakin kiireinen mies selitti minulle ;)).
271, näyttävä puksipuu siirtyy tuulisuuden laantuessa keittiöstä  takaterassille
Sisustelut saavat hetkeksi jäädä, sillä me suuntaamme huomenna muutaman päivän lomareissulle.
Veikeää vapun aikaa jokaiselle!

Mainokset

2 thoughts on “Keittiön uusi ilme

  1. kiitos ❤ Selkeä keittiö toimii hyvin ku on ihan avonainen olkkarin yhteydessä 🙂 Työtason vaihto ei ollut kyllä paha homma - bauhausissa leikkas juuri sopivan kokoiseksi, valkoinen ei ollut muistaakseni pahan hintainenkaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s