Vappufiiliksissä

Meidän perheen vappureissu peruuntui viime metreillä (perjantaiaamuna, kun iltapäivällä oli tarkoitus lähteä) isäntäperheen sairastumisen vuoksi. Pyöriteltiin eri vappuvaihtoehtoja ja päädyttiin lopulta viettämään vappua kotosalla, ensi viikonloppuna sitten uusi yritys reissun suhteen. Jonkinnäköiset bileet oli järkättävä -olihan nyt vauvan ensimmäinen vappu ja muutenkin olen tottunut aina juhlimaan vappua. Kutsuimme sitten launtaina meille vähän porukkaa munkille ja simalle. Eilen eli sunnuntaina oltiin torilla ja vappupiknikillä; nyt voi sanoa että Ouluunkin on tullut kesä, niin kaunis ilma oli!

272, ilmapallot ja serpentiinit muodostavat helpon ja nostalgisen vappufiiliksen kotiin.
 Ihanaa, että ovi terassille voi olla jo päivisin huoletta auki!

273, Tästä suunnasta en ole tainnut ennen kotia kuvaillakkaan.
Oikeassa reunassa lempparini ikean ekby gällö -hyllykkö; harmittavasti ei enää saatavana.

Elikkäs näiden partyjen suunnittelemiseen oli minimaalinen aika. Päätin, että ne järjestetään nyyttäriperiaatteella, eikä mitään erityisiä leipomisia tarvitse. Päässäni alkoi heti suunnitelmien vahvistuessa pyörimään eri ideat; mietin mm. pinjataa, ongintaa lapsille ja erilaisia tietovisoja. Lopulta ohjelmassa oli muutama tietovisa rennon oleilun lisäksi. Vappukoristelutkin meni tänä vuonna tosi simppelisti, sillä aikaa ei ollut alkaa turhia stressailemaan. Halusin tunnelmaa luomaan hieman perinteisiä (lue: kaapista löytyviä) ilmapalloja ja serpentiinejä. Kotonani oli tapana tehdä aina tietynlaiset ilmapalloröykkiöt vappukoristeiksi. Perinne jatkuu meilläkin. Mitä olisikaan arki ilman pieniä kissanristiäisiä?

274

Vauvamme sai tänä vuonna myös foliopallon (274). Äiti pääsi valitsemaan (veikkaanpa ehkä että viimeistä kertaa) ja mukaan lähti aika yksinkertainen hello kitty. Nykyään tuo vappupallojen hankkiminen on kyllä tehty helpoksi, muun muassa lähi-Cittarissa oli runsaasti eri vaihtoehtoja. Muistan kuinka omassa lapsuudessa mieleinen pallo varattiin koululta viikkoja ennen vappuja ja sen sai sitten hakea viimeisenä koulupäivänä ennen vapun juhlintaa. Olipa muuten yksi lapsuuden parhaista päivistä (lukuunottamatta joulua, kesälomaa, synttäreitä, virvontaa, uutta vuotta :D). Palloja vaalittiin tarkasti ja jossain vaiheessa päästimme ne siskon kanssa ilmaan uusiin tuuliin. Tietysti sitä ennen piti kokeilla hieman heliumääntä. 😉

275

276

Vappupöytä on muuten todella helppo kattaa. Värien ei tarvitse olla mielestäni harkittuja, vaan eriväriset somisteet käyvät hyvin. Minä kaivoin tarvikkeet kaappien perältä, sillä kauppaan en kerennyt (275,276). Kivat pahvimukit (tämän kevään mallistoa) ja pillit ovat ikeasta. Hauskat lintuservetit taas vastikään löydetty Valkean Tigeristä. Pöydät notkuivat erilaisia herkkuja. Olen tehnyt periaatepäätöksen: en kuivaile blogiin tai minne muuallekaan esimerkiksi juhlia, tai jotakin muuta arjen kohokohtaa. Sillä haluan olla läsnä nauttimassa kunnolla tällaisissa tilanteissa, enkä kuluttaa aikaani ”sopisiko tämä kuva blogiin tai tämä hetki pakko päivittää instagramiin” -ajatuksiin. Juuri tuon takia en aikoinaan instaan liittynytkään. En toki pistä pahakseni jos kaveri laittaa ravintolassa ollessamme kuvan instaan tai joku muu hehkuttaa ihanaa kokemusta sosiaalisessa mediassa. Päinvastoin, sillä sisustuskuvien lisäksi tykkään katsella  mm. ihmisten ruoka- ja vaatekuvia. Juuri tämän ennalta mainitun takia en saanut kuvaa tunnelmallisen notkuvasta vappupöydästä. Toki muutaman kuvan räpsin ennen vieraiden saapumista (276, 277), ja pöytä täyttyi kivasti illan mittaan (taas on syöty liikaa). (Ja pakko mainita: illan kruunasi  siskoni leipomat maailman parhaat munkit!)

277

Tsemppiä uuteen viikkoon & hyvää vappua edelleen!

Mainokset

4 thoughts on “Vappufiiliksissä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s