Vauvelin kevätkesäkengät

Pakko jatkaa tätä kenkäpostausta, sillä haluan esitellä vauvan (taaperoikä lähestyy kovaa vauhtia, tulee aina vain puhuttua vauvasta) ihania kenkiä (joista parit ostettu ihan H&M:stä ja suurinosa saatuja). Edellisessä meidän perheen kenkäpostauksessa pohdin lapsen merkkivaatteiden hankkimisen intressejä. Sen pohjalta on syntynyt monen mielenkiintoiset juttutuokiot, joten pakko kirjoittaa aiheesta hieman lisää. Ja kun ulkona sataa, on oikein oiva sää opiskella bloggailla. Kritisoin aiemmin lastenvaatteilla egoilua, ja sitä että lasta käytetään objektina oman itsetunnon nostatukseen. Esimerkiksi arvokkaiden potimerkkien keräily on mielestäni ihan jees. Mutta jopa sairaalloinen tietyn merkkien perään kuolaaminen lastenvaatteissa on mielestäni hullua. Raskiikohan niitä edes pitää päällä, vai laietaanko ne vain tarkkaan harkittuihin näyttelytilaisuuksiin? Iltalehti kirjoitti myös aiheesta osuvasti jonkin aikaa sitten, tekstiä on jaettu facebookissa ainakin ahkerasti, ellet ole lukenut vielä, löytyy se täältä.

334
335

Meidän pikkuisen vakiokengissä lukee pohjassa isolla H&M, onneksi. 🙂 Nämä ihanat mustat nahkajäljitelmätennarit ovat tällä hetkellä päivittäisessä käytössä (334,335). Edelleen liputan henkkamaukan, lindexin ja kappahlin vatteiden ihanuuden puolesta! Toki eettisyys yms. jutut mietityttää, ja nuorempana oli jossain vaiheessa vaihe, etten käyttänyt tiettyjen vaateketjujen vaatteita mahdollisen lapsityövoiman pelossa lainkaan (kotona asuessa siihen oli vielä mahdollisuus ;). Lisäksi esimerkiksi H&M:n tuotteita ei ole aina siinä mielessä järkevä ostaa, että eivät ole kauhen kestäviä. Toisaalta ne kestävät juuri pikkuisella kun menee nopeasti koko vaihtoon ja kyllä meillä niitä merkkivaatteitakin on ollut ja näyttää kuluvan lähes yhtälailla. Mutta puhtaasti tyylillisesti nuo ovat suosiossani!

336

Pikkuisen kengille ostin ikean kannellisen samla -boksin. Saimme runsaasti pieneksi jääneitä kenkiä ”perintönä”. Onneksi on lähipiirissä muitakin pikkuisia!

337
338

Näitä kuvissa 337 ja 338 olevia ihania saatuja kenkiä on vaikea kyllä mistään kaupasta uutena löytääkään! Kuvissa pilkahtava lapsen huoneen vihreä seinä on miellyttänyt aikuisia, mutta siskon tyttäreltä se sai murskakrittikin: ”Siis oikeesti maalasitko tytön huoneen vihreäksi. Vaaleanpunainen olisi ollut paljon kivempi. Tykkäätkö muka vihreästä?” Kohtuullisen tuoreella äidillä muljahti rinnassa ja mielen täytti erilaiset kysymykset. ”Enko anna tyttöni elää perinteisten sukupuoliroolien mukaan ja fanittaa täysillä vaaleanpunaista?” ”Määrittelenkö lapseni huoneen trendisävyjen mukaan omaa silmääni miellyttäväksi lasta ajattelematta?” Aika nopeasti nauroin näille ajatuksille t-o-d-e-l-l-a räkäisesti. Tyttärellämme ei ole ikää vielä vuottakaaan.

Lapsen seinää on tullut jo pari kertaa maalailtua, eikä tuo pikkuinen ihme ole vielä huoneessa viettänyt aikaa lähes ollenkaan. Ehkä täytyy nyt nauttia täysin rinnoin näistä hetkistä, kun saan olla tyttären huoneen sisustuksen puikoissa, ja toteuttaa omia unelmiani. Veikkaanpa että tuo tahtotyttö tulee tulevaisuudessa sanomaan oman painavan sanansa sisutuksesta. Kukaan ei tiedä tuleeko sieltä prinsessaunelmia vai jotain ihan muuta. Tulevaisuus sen toivottavasti näyttää.

Kivaa keskiviikkoa!
Mainokset

4 thoughts on “Vauvelin kevätkesäkengät

  1. Nuo lapikkaat on söpöt. Tytöille on niin ihania juttuja kaupoissa, että. Mua on aina ottanut sydämestä, että ostaisin lapselle esim. satasen kengät talveksi. En ole ikinä ostanut. Alesta olen kyllä hankkinut esim. Vikingin Gore texejä. Kuomat on olleet tykätyimmät taaperosta alkaen vanhemmilla lapsilla, ne kun saa jalkaan itse kätevästi ja ovat kevyet. Silti joku ihme juttu on, että tuntuu, että niitäkin pitää vähän selitellä muille (tää on mun omassa päässä), että ostettiin nää Kuomat, kun lapset niin tykkää. Täähän kirvoittaa tunteita itsessäkin, tää on kyllä niin hyvä aihe.

    Tykkää

  2. ne on kyllä 🙂 Allekirjoitan tuon että tytöille hulluna kaikkea ja pojille niin vähän suhteessa. Mun mielestä just kenkiin yms kannattaa panostaa jos on mahdollisuutta. Ja tuohan on just hyvä syy, että hyvät jalassa yms., silloin voi merkistä mun mielestä maksaakin 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s