betonia betonilla!

Myin vastikään olohuoneen lyhyellä seinäpätkällä olleen ekby gällö -hyllyn, joka oli siihen liian suuri uuden bestå tv-tason kotiutuessa. Mietin ensin ikean hyllyn tilalle stringin pocketin hankintaa (olisin sen saanut lähes ikean hyllystä saatavilla rahoilla, mikä olikin tavoitteeni tällä kertaa ostosta tehdessäni). Aloin sitten pohtia, että liekkö hankinkaan stringiä TÄLLÄKÄÄN KERTAA. Se on kaunis, ja järkevä ostos, sillä jälleenmyntiarvo on lähes sama kuin uudella tuotteella. Mutta onhan se aika nähty, lähes jokaisella bloggarillakin taitaa olla/ollut se (mikä ei vie tietystikään sen kauneutta mihinkaan). Päädyin sitten selailemaan erilaisia ”yksitasoisia” hyllyratkaisuja, ja Hobby Hall:ista löytyi yllättävän paljon varteenotettavia vaihtoehtoja. En ole muuten ikinä ennen käyttänyt kyseisen kaupan postimyyntiä. Netissä tulee eniten selattua Elloksen ja H&M home:n sisustustuotteita, ja Hobby Hall:in olemassaolon unohdan aina. Mutta en onneksi nyt.

357

Hobby Hallin yksi kuva inspiroi minut maalamaan koko seinän betonimaiseksi (tutulla kolibri sand:illa) ja asentamaan seinälle samansävyinen hyllyn. Tuo kuva löytyy täältä. Aika kauan on ollut jo näkyvissä ”sävy sävyyn” sisustusta, ja jotenkin tuollainen eleetön ratkaisu sopii hyvin pienelle seinäpätkälle, jonka edessä on vihreä laatikosto ja musta iso ruutu. Seinän maalaaminen on ollut kyllä siitä lähtien mielessä kun maalaisin keittiön yläseinän. Nyt seinästä tuli entistä yhtenäisempi, eikä näytä siltä, että keittiössä on kaksi harmaata betonimaista suikaletta (361). Tälle seinälle päädyin laittamaan ensimmäisen kerroksen koristepinnoitetta samalla sävyllä  kuin keittiön sävyt ovat. Toisen kerroksen levitin saman harmaan värikartan hieman vaaleammalla sävyllä. Näin seinään saa enemmän eläväisyyttä (357), enkä halunnut tästä korkeasta seinästä ihan hirveän tummaa. Seinä toi olohuoneesemme kovasti ilmettä.

358, Kesällä saa nauttia luonnonkukista ja -oksista täysin rinnoin (kuvassa pihlajan oksia).
Toki kukkakauppojenkin valikoima kasvaa huimasti kesäisin.

Kuten kuvasta 358 huomaa hankin pienen pohdinnan jälkeen seinälle Hobby Hall:in betonimaisen beta-hyllyn. Hylly on seinää tummempi, joten ei ole nyt ihan ”sävy sävyyn”, mutta tykkään kovasti. Hyllyssä miellyttää erityisesti tuo kannattimien hieman vanhanaikainen muoto, joka toistui myös ikean ekby gällö:ssä. Vaikka ”täysteollinen” tyyli on aika mennyttä, eikä ole kyllä koskaan erityisesti miellyttänyt tämän romantikon silmää, niin betoni/”betoni” pitää pintansa sisustuksessa yhä. Itse ehkä vähän yllätyin että jo eri blogeissa vilahtaneissa Seinäjoen asuntomessukuvissa oli vielä aika runsaasti betonimaisia elementtejä. Kuvia löytyy esimerkiksi puolitoista kerrosta kotia -blogista. Tosi kiva että trendit eivät ihan joka viikko ja vuosikaan vaihdu, sillä ne väkisinkin muokkaavat makua!

359, ennen

                                       
                                                                   

360, Jälkeen.
Ylempi kuva otettu aamupäivällä ja alempi illalla, joten valaistus tummempi jälkeen -kuvassa.

Jos remontoisimme kotimme ihan alusta lähtien, niin eniten minua houkuttaisivat tällä hetkellä seinälle mm. nuden, rustiikin & punajuuren punaisen sekä vedenvihreän sävyt; vaikka ihan olohuoneenkin seinälle. Pitäydyin kuitenkin yhtenäisessä ilmeessä keittiön kanssa, ja valitsin tutun ja varman harmaan. On siinäkin jo persoonallisuutta verttanu täysvalkoiseen seinään! Harmaaseen voi muuten ihanasti ujuttaa vähän esimerkiksi vaalenapunaista pinnoitetta sekaan. Harmaa-vaaleanpunainen struktuuriseinä houkuttelisi kovasti, mutta vaalenanpunaista ei meille olohuoneen seinään tule. Mami go go:n Minttu on muun muassa loihtinut upean harmaavaaleanpuna -seinän kolibri sandia vastaavalla tunto hienolla. Meidän olohuoneesta muutenkin pastellivärit näyttävät hävinneen lähes olemattomiin ja olen muutenkin yksinkertaistanut sisustuksen väritystä (olohuoneen ikkunat ovat kuin vihreä taideteos kesäisin!). Onneksi ei tullut pahimmassa pastelli-innostuksessa laitettua sävyjä muuhun kuin somisteisiin. Innostus on nimittäin  kestänyt jo useamma vuoden, ja hieman alkaa kyllästyttää. Toki en karkkiväreistä luovu, mutta ne siirtyyvät olohuoneesta pois. Ainoastaan avokeittiön lampussa on vaalenapunaista, sen voisi helposti spreijata. Olen myös suunnitellut hankkivani syksyllä uuden keittiön lampun, saapa nähdä. 😉

361, Seinän oikeaan reunaan on tilantunnetta lisävää peili vielä asentamatta.
Tulee takaisin, kunhan ehtii:)

362

Pakko vielä tähän loppuun mainita että kävin tänään  mekko-ostoksilla Valkeassa ja täytyihän sitä taas piipahtaa Granit:issä. Siellä oli niin ihania juttuja että olisin voinut ostaa aivan kaiken! Tällä kertaa maltin mieleni, ja ostin ainoastaan päällepantavaa huomisiin juhliin. Lähdemme huomenna jo ennen kukon laulua ajelemaan etelä-Suomea kohti. Mukavaa viikonloppua!

Mainokset

6 thoughts on “betonia betonilla!

  1. Tilasin eilen HobbyHallista PITKÄN tauon jälkeen kotiin jotain, mm pari seinähyllyä. Siellä on tosi kauniita juttuja edullisesti. Mm. 160x230cm VILLAmatto maksoi 49,90! Villamatosta ei iso hinta. Betoni(maisen) seinän haluaisin minäkin..

    Tykkää

  2. Niin on! On kyllä halpa villamatto. Hobbyhallin laadusta en tiedä, mutta kyllä varmasti hintansa väärti. Jäädäänpä odotteleen josko postaat uusista hyllyistä sitten kun saapuu 😉

    Tykkää

  3. kiitos.tykkään itekin. Nyt kyllä ku kattelin noita postauksen kuvia, ni näytti vähän huonolaatusilta, ku tuli reissukiireessä räpsittyä 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s