keittiö kesäkuntoon

Onpas ihanan rauhallinen viikonloppu takana! Siihen sisältyi muun muassa kahdet harvinaiset vieraat, sadepäivien kynttilöintiä, ulkoilua (miehen skeittikausi avattu!) ja hyvää ruokaa (okei, myös ihan vähän jalkapallon EM-kisoja). Sisustuksellisella rintamalla ei ole tapahtunut isoja muutoksia viime päivinä(terassin maalaus odottelee aurinkoisia kelejä). Olenkin päättänyt viettää antimaterialistista kesää ja sisustaa ainoastaan olemassa olevilla jutuilla. Sillä välillä minulla iskee aina kunnon ”krääsäahdistus” -puuska. Puuskan kourissa mietin, että miksi ostelen lähes koko ajan jotain uutta kotiimme. Toisaalta laitan kyllän kiertoon vanhat, enkä hamstraa tavaroita, mutta silti omaatuntoa kolkuttelee välillä turha materialismi. Joskus mietin, että miksi en laittaisi kaikkea ”ylimääräistä” (onkohan meillä sitä?) rahaa sisustelujen sijaan jollekin oikeasti tarvitsevalle. Silloin on aina pakko laittaa rahaa hyväntekeväisyyteen. Onkin hyvä, että näitä puuskia tulee, niin tulee ajateltua muutakin kuin omia tarpeita. Olen kuitenkin sallinut ”tuhlailun” itselleni, sillä sisutus on minulle erittäin antoisaa ja pakkohan kaikki ylimääräinen energia ja luovuus on johonkin käyttää! 😉 Kesäfiiliksen innoittamana päivitin keittiöttä, ostamatta mitään uutta tavaraa.
419
Silmäni alkaa (luonnossa) pikkuhiljaa tottua kattokruunun romanttisiin muotoihin, mutta kuvissa se näyttää liian koukeroiselta. [Tästä tulikin muuten mieleeni, että oman asunnon kuvien katselulla on näppärää hakea sisustusfiilistä vanhempaankin kotiin. Arjessa silmä tottuu erinäisiin ei-niin-hyviin ratkaisuihin, mutta kuvien pohjalta voi syntyä loistavia ideoita. Itse myös tsekkaan aina reissusta tullessa kotimme sisutuksen tuoreella silmällä.] Tykkään ajatuksesta, että sisutuksessa on jotain yleistyylistä poikkeavaa kontrastia, ja kattokruunu tuokin keittiön juuri sitä ajatusta. Siispä tuo kynttelikkö saa nyt ainakin kesän lepäillä pöytämme yllä, syksyllä tarkastelen uudestaan tilannetta.

Olenkin aiemmin maininnut ajatelleeni ikkunavalaisimen hankkimista keittiön ikkunaan. Ja nyt kun olen tässä sisustusostolakossa (toki pakolliset ja ihan huippulöydyt on erikseen :D), oli ikkunavalaisin näperrettävä olemassa olevista materiaaleista. Keittiönpöydän vanha vaaleanpunainen valaisin siirtyi tytön huoneeseen, ja sieltä jäi ylimääräiseksi tuollainen perus hehkulamppuvalaisin, joka käy oikein hyvin ikkunavalaisimeksi. Tietysti tavallisen valaisimen asentaminen ikkunan eteen vaatii sen, että ikkunan lähellä on kattopistorasia, ja se meiltä löytyi. Lisäsin lampun johtoon Kärkkäiseltä ostamiani puuhelmiä. Eikös muistutakin aarikan reitti -valaisinta? Näimä puuhelmiä minulla on ollut jo aika kauan valaisimien johdoissa, mutta ne näyttävät silmääni raikkaalta tuossa ikkunassa, sillä ovat olleet aikaisemmin yläkerrassa. Hehkun muodolla voi kyllästymisen iskiessä päivittää helposti valaisimen ilmettä. Pallomainen hehku käy hyvin puupalloihin, mutta esimerkiksi timantin muotoisella hehkulla ilme olisi hyvin erilainen. Poistin pöydän yltä kattokruunun juuttinarusta helmet, sillä liika on aina liikaa, puuhelmissäkin.

420
Valaisimen vaihdon lisäksi päivitin hieman keittiön tasojen ilmettä. Laskut ja muut tärkeät paperit laitoin ikean snika -peltirasiaan, joka sointuu kivasti olohuoneen bestå -tason värin kanssa yhteen. Olen nyt selvästikin ihan hullaantunut tähän vihreään, joka muistuttaa tikkurilan poukama -sävyä. Entinen ”paperilaatikko” oli kanneton pussukka ja tämä kannellinen näyttää huomattavasti siistimmältä. Hedelmäkoriksi kaivoin kaapin perukoilta arviolta 10 vuotta vanhan ikean psekin -tarjoilukulhon. Entinen kuparinen metallilankakori lähti kesävarastoon, sillä haluan nyt selkeitä ja raikkaita värejä keittiöön.
421
422
Lasissa (421) (kaikki pikkuruukut käytössä, enkä voi ostaa lakossani uutta) majailee sitruunamelissa. Ostan silloin tällöin eri yrttejä keittiöön ja ne kuolevat aina. Jospa tämä kesäisien juomien ja salaattien (käytän myös leivontakoristelussa) raikastaja kestäisi nyt vähän aikaa. Snika -peltirasiakompleksissa oli suuren rasian lisäksi kaksi pientä kannellista rasiaa. Toisen pikkuisista meni arkimausteille, eivät nimittäin ikinä eksy maustekaappin :D. Lisäksi keräilin vanhaan lääkepulloon hieman niittyleinikkejä – ja kesäfiilis on taattu! Nyt en aio koskea keittiöön vähän aikaan sisustuksellisessa mielessä, vaan on aika nauttia kesästä keittiön antimien kautta.
423

Kesäfiiliksiä uuteen viikkoon!

2 thoughts on “keittiö kesäkuntoon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s