Sisustushaaveita

Kesä on haavekuvien luomisien ja  täyttymisien aikaan. Minä alan keväästä asti suunnitella ja haaveilla kesän reissuista, juhlista ja muista mukavuuksista. Aina se pääjuttu ei ole kaikken mukavinta, vaan odottelu ja haaveilu on kalliarvoista aikaa. Nyt eletään meidän perheessä juurikin  kesäsuunnitelmien täyttymisen hetkiä. Vaikka meillä on heinäkuulla sisustushankkeet aika pieniä, se ei estä haaveilemasta. Päinvastoin! Olen tehnyt ikäänkuin listaa syksyn sisusteluille päässäni. Näistä suurinosa varmasti toteutuu jollain tavalla, mutta aikatauluista en vielä tiedä. 😉 Listaanpa tässä sisustussuunnitelmia kuvien avulla:

446
447
448
449
450
461
Lapsen sänky. Tarkoituksena olisi muuttaa syksyllä yläkertaan asumaan=nukkumaan. Olemme nyt koko perhe alakerran makuuhuonessa kolmistaan, mutta yläkerrassa tytölle olisi oma pieni huone ja meille miehen kanssa oma. Pikkuinen nukkuu vielä pinnasängyssä, mutta olen aktiivisesti alkanut haaveilla ”isojen sängystä”, Veikkaanpa, että tylleröinen nukkuu ainakin seuraavat puoli vuotta vielä häkkisängyssä, mutta olen aloitellut uuden sängyn suunnittelun jo. Minua on aina viehättänyt erilaiset parvisängyt, ja tyttö saa ehkä isompana halutessaan sellaisen. Mutta seuraavana sänkynä olen miettinyt jotain vanhaa tuunauskohdetta tai vaihtoehtoisesti itse tehtyä sänkyä. Talonpoikaistyyliset tai vanhanaikaset sairaalasängyt houkuttelesivat. Majamainen talosänky olisi itsetehtävissä, ei ehkä tuohon huoneeseen sopivin vaihtoehto, toisaalta siitä voisi tehdä myös pienen version. Myös vanerilaatikko  (461) olisi kiva sängyksi, edullinen ja turvallinenkin vaihtoehto.

462

463

464
464

465


466


Etninen matto olohuoneeseen. Olen jo kauan tykkäillyt mustavalkoisista ja harmahtavista marrakech -tyylisistä matoista. Ne miellyttävät edelleen silmää, mutta nyt olen alkanut haaveilemaan jostain persoonallisemmasta ja värikkäämmästä. Muun muassa persialaiset matot (inhosin joskus) ovat alkaneet miellyttää silmää entistä enemmän. Nuo sisustuksen klassikot sopivat mielestäni selkeään ja moderniin sisustukseen. Ikealla vierailessa silmiini osui lämminsävyinen kattrup -villmatto, joka on perinteisiä persialaisia mattoja hieman hillitympi kuvioiltaan (466). Sopisikohan tällainen meidän olohuoneeseen (passaisi kyllä sinnerlig -sohvan tyyliin), kuinkahan nopeasti kyllästyisin? En ehkä uskalla punaista oikeasti hankkia, rusehtava matto olisi hyvä päivitys mustavalkoiseen ja harmaaseen verrattuna.

467

468
469

470

Uudet kylppäri/wc-valaisimet. Meillä on kylppärin ja vessan peilien yläpuolella perinteiset loisteputkilamput. Nuo rumistukset valaisevat hyvin ja ovat käytännöllisiä, mutta olen haaveillut jonkin aikaa uusista kuvien tyylisistä valaisimista. Kuvassa 467 oleva elloksen oxford-valaisin on siskollani ja on aivan upea. Kuvan ikean vitemölla -valaisin löytyy puolestaan meidän porraskaytävästä ja olisi hyvä vaihtoehto kylpyhuoneeseenkin.  Kuvien valaisimista on suurin osa seinävalaisimia, sillä kylpyhuoneen valaisintarjonta on suppeaa. En tiedä, voisiko näitä seinävalaisimia asentaa wc:hen tai ainakaan kyppäriin. Koti7 blogin Karoliina onkin vinkannut että ulkovalaisimet ainakin käyvät  kylpyhuoneeseen. Mikäli sikäli emme asu tässä talossa hirveän kauan aikaa, veikkaanpa että lamput eivät vaihdu. Niissä nimittäin mietityttää myös kiinnittäminen. En tiedä, että kuinka moneen kohtaan laattaseinään on porattu reikiä loisteputkilamppuja varten, nämä valaisimet tarvitsisivat vain yhden kiinnittämispaikan.

471

472

473

Meidän maakuhuoneen valkoisiin seiniin eläväisyyttä. Kuten tyttäremme huone, on meidänkin tuleva makuuhuone aika kompakti kooltaan. Toki sinne mahtuu parisänky ja pienet yöpöydät. Olenkin aikanaan hankkinut yöpöydiksi seinään kiinnitettävät ikean pienet valkoiset valje -kaapit. Makkarimme seiniin haluan jotakin ilmettä ennen (syksyistä) ”muuttamista”. Olen pyöritellyt mielessäni seinien ”puolivaneroimista” tai ”puolistrukturoimista kolibrin sand:in avulla. Tällainen puolikas seinä ei ehkä kuitenkaan olisi passeli pieneen tilaan. Korkeaa ja kapeaa huonetta puolittaisuus tasapanottaisi kauniisti. Olen myös miettinyt päätyseinän kuvioimista sabluunalla. Keittiöön kauan kuolaamani marrakech -laattojen henki voisi olla kiva makuuhuoneen seiniin. En nimittäin uskaltautuisi niitä keittiöön hankkimaan, sillä helposti ”tavaroittuvan” keittiön on oltava selkeä. Vaihtoehtona voisikin olla esimerkiksi marrakech -tyylinen tapetti tai sabluunakuviointi makuuhuoneen seinään. Vaikka sisustuslehdet ovat jo jonkin aikaa uskotelleet, että myös makuuhuoneen seiniä voi kaakeloida, siihen en lähde :).Toisaalta jo vuosia ihastalemani Nathalie Lété:n tapetti(473) olisi kiva myös, mutta onkohan se paras vaihtoehto aikuisten makuuhuoneeseen?

474
475

476

Uusi ruokapöytä. Tuunasin meille viime talvena vanerilevystä ja ikean pukkijaloista 4:n hengen ruokapöydän. Pöytä tuntui aluksi luksuksen isolta entisen pyöreän pöydän jälkeen, mutta on alkanut nyt tuntua liian pieneltä isoille kattauksille. Tarkoituksena olisi lapsen tilaavievän syöttytuolin poistuessa hankkia uusi pidempi pöytä. Mikään ihan jättiläinen tähän ei mahdu, mutta eipä tarvitsekaan. 6:n hengen pöytä sopisi vallan mainiosti. Minulla ei ole vielä tarkkaa visiota uudesta pöydästä. Nähtäväksi jää teenko vanerista samanlaisen kuin ennen, mutta isomman (tykkään siitä edelleen). Ikean sinnerlig -pöytä (475) olisi upea, mutta jos totta puhutaan, se olisi liian korkkinen muuhun sisustukseemme. Betonista tehty pöytä (476) houkuttellisia myös. Valkoinen tai vaalea puupöytä olisi ehkä toimivin ratkaisu.. Laitetaan mietintämyssyyn :).

Me suuntaamme tänään reissunpäälle noin pariksi viikoksi. Tarkoitus olisi Suomessa matkailun lisäksi käydä mm. etelä-Virossa mökkeilemässä. Jos aikaa riittää, aion päivittää blogia myös reissussa, sillä asiaa riittää, muun muassa tyttären keskiviikkoisista 1-vuotissynttäreistä sekä maalatusta terassista. Ihania kesäpäiviä!
xxo

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s