Tuliterällä terassilla!

477, Terassi sai pintaansa ensimmäisen harmaan maalikerroksen. Vielä kuultaa osittain läpi, mutta vaikutelma on huomattavasti yhtenäisempi kuin maalaamattoman terassin.

Kuten olenkin jo aiemmin mainunnut, terassimme on kasvattanut kokoaan miehen käsissä noin 60%. Entinen terassi oli hyvin pikkuruinen ja korkea. Laajensimme hieman korkeaa osaa, sekä teimme terassiin matalampaa osaa niin, että se  on turvallisempi lapsen kannalta & rattaat on helpompi nostaa siihen (478). Nyt ”terde” on saanut myös pintaansa vaaleanharmaata öljymaalia. Vanhan terassin ja uuden puun väriero oli sen verran huima, että oli pakko sutia (ainakin) yksi kerros maalia pintaan tälle kesälle. Painekyllästetyn puun tulisi kuivua ennen maalaamista ainakin puoli vuotta – muuten maali voi halkeilla ja siihen tulla laikkuja. Maalasin uuden terassin nyt kuitenkin kertaalleen, ja jos maltan siirrän toisen kerroksen maalammisen ensi kesälle. Eipä tuo terassi onneksi niin suuri ole, vaikka siltä tuntuu entiseen verrattuna, että olisi liian suuri työ laittaa se uuteen uskoon seuraavana kesänä.


478, Ennen maalausta. Pieni tummempi alue, joka päättyy pylvääseen oli entinen pieni terassi.479, lankkujen väriero


”Terassimaaleina” erilaiset suojat ja öljyt ovat suosittuja. Ennalta mainitut tuotteet ovat kuultavia, joten lopputulokseen vaikuttaa oleellisesti painekyllästetyn puun alkuperäinen väri. Meillä alkuperäisen ruskean ja uuden vaalean puun väriero oli sen verran suuri, että valitsin ohuen öljyn sijaan peittävän maalin. Eri vaihtoehtoja tutkiessa päädyin Clas Olhshonin  öljymaaliin. En ole ikinä ennen käyttänyt kyseisen liikkeen maaleja, enkä tiedä niiden kestävyydestä. Valitsin kuitenkin nyt tähän edullisen maalin, sillä ensi kesänä saa varmaan hioa ja laittaa uutta maalia – katsotaan mitä talvi tekee maalipinnalle (tuntuu että terasseja saa kyllä joka kesä maalailla tai suojailla, ellei terassi ole vain puupinnalla)!


480, öljymaalit ulos

Clas Olhshonin ulkomaalikokoelma ei ollut kovin laaja; oli valkoista, mustaa, harmaata ja sinistä maalia. Eipä tullut valinnan vaikeus :D! Olen halunnut terassista alusta asti vaaleanharmaan, ja siihen väriin päädyinkin. Tuo Clas Olhshonin harmaa oli väriltään keskitummaa. Meidän talon ulkokuori takapihalta katsottuna on aikalailla tummansininen, joten halusin ilmettä raikastamaan vaalean terassin. Siispä sekoitin tuohon keskitummaan harmaaseen valkoista maalia. Sekoitussuhde oli sellainen, että harmaata tuli 2/3 ja valkoista 1/3. Lopputulos on sopivan vaalea! Tarkkaan katsoessa entisen ja uuden terassin värierot huomaa heikosti maalin alta, ja kuultava pinta tarvitseekin jossain vaiheessa toisen värikerroksen. Mutta olen kyllä nyt (toistaiseksi) tähänkin tyytyväinen, paremmalta näyttää yhtenäinen, vaikkakin kuultava, väriskaala kuin kaksi eri puuta:).481, maalauksen jälkeen
482


483


Muutenkin laajennettu terassi on ollut mukava ja käytännöllinen, tuntunut melkeinpä luksukselta lähtötilanteeseen verrattuna. Nyt siinä mahtuu oleilemaan kunnolla ja palvomaan aurinkoa (vaalea terassi on myös siinä mielessä käytännöllinen, ettei kuumu auringossa ja lapsi voi hyvin leikkiä siinä paisteellakin). Täytyy kyllä todeta, että olen onnekas, kun omistan miehen joka jaksaa huolellisesti suunnitella terassin routaeristeineen yms. (ja sahata omin käsin kaikki laudat :O). Minulta ei olisi tuo onnistunut. Nyt kun vielä paistaisi aurinko vesisateen sijasta, jotta pääsisi ilakoimaan uutuudesta. (Toisaalta olemme nyt kyllä köröttelemässä etelä-Suomea ja -Viroa kohti, mutta toki toivoisin sinnekin aurinkoa!)484, Parvekekasvit ovat vielä hyvässä hapessa. Täytyy koputtaa puuta, onneksi sitä on terassilla helposti saatavilla!
 Katsotaan mitä kukkaset sanovat isäntien reissusta;)


Mainokset

2 thoughts on “Tuliterällä terassilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s