Pihistä – Panosta

Tämä viikko on ollut meidän väelle todella kiireinen. Koti on kuin pommin jäljiltä, tekemättömien asioiden lista kasvaa, eikä blogimaailmaankaan ole ehtinyt sujahdella. Kirjoitan nyt kuitenkin keskiviikkoillan kunniaksi pikapostauksen halppis vs. design -tyyliin. Eri sisustuslehdet ja -blogit esittelevät usein samantyylisisä tuotteita ”pihistä vs. panosta” -teemalla. Kyseiset jutut ovat aina kiinnostaaneet minua, joten kirjoitanpas sellaisen itsekin. Idean tähän postauksen sain, kun olimme muutama viikko sitten parin kaverin kanssa ihailemassa Clas Ohlsonin kynttilänjalkoja. Esittelenkin nyt kaksi kynttilänjalkaa. Kumpi on mielestäsi kauniimpi?

Lähes kaikille tuttua Iittalan nappulaa löytyy useissa eri väreissä ja eri kokoisina. Minulta löytyy vain yksi nappula, ja se on tällä hetkellä kaapissa. Kaunis kynttilänjalka, mutta saa kyllä haastajan Clas Ohlsonin kynttilänjalasta.

”Nappula”

”Clasun” kynttilänjalka on huomattavasti edullisempi ja sirompi verrattuna nappulaan. Oikeastaan miellyttää silmääni enemmän. Myös näitä löytyy eri väreissä ja eri kokoisina. Minulla on suoralinjaisemman kynttilänjalan kanssa lähes identtinen Ikean versio, jonka löysin vastikään kirpparilta. (Ei käsitykseni mukaan enää myynnissä liikkeessä; kyseessä ei ole lasinen Ikean Blomster, vaan metallinen versio Nappulan tapaan). Täytyy myöntää että tämä sirompi kaunistus on mielekkäämpi, eikä se ole eksynyt kaapin perälle Iittalan version tavoin.

Ikean kynttilänjalka
Kopiointi/plagiontikeskustelu on usein tapetilla ja herättää ihmisissä vahvoja mielipiteitä. Itse asiassa en tiedä, kumpi esittelemistäni kynttilänjaloista on luotu ensin, mutta veikkaan nappulaa. Itse en hyväksy suoraa kopiointia missään nimessä. Mutta jos taiteilija saa ideaa toisen työstä, mielestäni se on vain hienoa ja kunnianosoitus originaalille työlle! Toki ”alkuperäinen” tuote on usein kestävämpi ja laadukkaampi. Nämä kynttilanjalat ovat samantyylisiä, mutta kuitenkin erilaisia ja helposti tunnistettavissa. Kukahan on keksinyt aikoinaan ensimmäisen kynttilänjalan? 
Mukavaa loppuviikkoa!
Mainokset

2 thoughts on “Pihistä – Panosta

  1. Molemmat on hienoja,yhtään nappulaa en omista mut voisin kuvitella hakevani clasulta kopion ensihätään..jos sit joulupukilta toivois aitoa..

    Tykkää

  2. Suosittelen hakemaan! Nämä toimivat yksittäisinä sekä ”röykkiönä”. Ja hyvä idea tuo joulupukilta toivominen; nythän saa alkaa jo miettimään mitä kaikkea tarvisi, taitaa tullaa melkonen lista. 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s