pihakukat siirtyivät Sisälle

Innostukseni vihersisustamiseen ei ota laantuakseen. Kuten kesän alussa kerroinkin, terassimme sai ainoastaan vihreän sävyisiä kesäkukkia. Vaikka tällä hetkellä aurinko paistaa ilmat ovat kylmenneet, ja uskon ulkokasvien nuupahtavan piakkoin. Haluan nauttia ”ulkokukista” kesäkautta pidempään, joten siirsin osan niistä sisälle. En itse asiassa tiedä, että menestyvätkö nuo talven yli sisällä. Kasveja voi ainakin talvettaa sisällä, kun leikkaa kukinnon pois. Jään innolla seuraamaan mitä taphatuu ”kukkiville” kesäkasveille sisällä.
Kylpyhuone ja wc-tilamme ovat vaaleat ja hieman kalseat. Viherkasvit piristävät kovasti tilojen ilmettä. Saniteettitilat ovatkin oiva testipaikka terassikukille talveksi. Siirsin ulkoa sisälle myös bauhausin naruamppelit. Jos kukat nuupahtavat, ostan uudet viherkasvit amppeleihin, niin kovasti niistä tykkään.

Alakerran kylpyhuoneessa ei ole ikkunaa, joten sinne ei tule luonnonvaloa. Tästä syystä valitsin alakertaan varjomuratin, joka elää hyvin varjoisissakin olosuhteissa. Hyvin on ainakin pari viikkoa kestänyt! Tänä kesänä kokeilin myös ensimmäistä kertaa sisäviherkasvien tuulettamista terassilla. Voin kertoa, että ainakin palmuvehkan kohdalla onnistui hyvin. Taiton vehkasta yhden oksan maljakkoon pyykkikoneen päällystä piristämään.

Yläkerran wc:hen tulee luonnonvaloa, joten sinne valitsin hopealehtiä kahteen eri ruukkuun. Hopealehti korostuu mielestäni hyvin mustassa ruukussa. Kyseinen kasvi tarvitsee valon lisäksi myös selvästi enemmän kastelua murattiin verrattuna. Saa nähdä kuinka kauan elelee yläkerran wc:ssä :). Täytyy muuten ihmetellä tähän väliin sitä, että kuinka kovasti tykkäänkin amppeleista. Amppeli-ihastus on aika tuore juttu nimittäin. Vielä pari vuotta sitten ne näyttivät hyvin ”mummomaisilta”.Vihreän lisäksi yläkerran toiletti on saanut uuden maton, jonka löysin kodin1:n loppuunmyynnistä.
Amppelissa roikkuva iso hopealehtiruukku sai kaverikseen pienen hopealehden altaan reunalle sinkkiruukkuun. Hopeaiset kasvit sointuvat hyvin toisiinsa pienessä tilassa. Kokeilin ensin eri vihreän sävyjä yläkerran wc:n kasveihin, mutta ainakaan voimakkaan vihreä muratti ei mielestäni sopinut hopealehden pariksi.  
Mukavaa viikkoa jokaiselle, nautitaan ehkä syksyn viimeisistä auringon säteistä!
Mainokset

One thought on “pihakukat siirtyivät Sisälle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s