Muuttuneet makkarit

Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut, olemme muuttaneet koko perhe yläkertaan nukkumaan. Makuuhuoneiden sisustus on edennyt pikkuhiljaa, ja tulee varmasti vielä muokkautumaan. Sain nyt vihdoinkin uuden objektiivin järkkäriin, joten ”pääsin” kuvailemaan. Meidän yläkerran makkarit ovat pieniä, mutta meille juuri soppelin kokoisia. Kuulun itse siihen porukkaan, joka ei kaipaa makkariin tilaa oikeastaan muulle kuin sängylle. Tilanne saattaisi toki olla eri jos meillä ei olisi alakerrassa ylimääräistä peli/leikkihuonetta.

Minulla oli suuria suunnitelmia makkarimme päätyseinän varalle. Olen miettinyt siihen mm. korkkiseinää, tapettia, sabluunamaalausta ja betoniseinää. Pohdiskelujen jälkeen päädyin päätyseinän neutraaliin puolipanelointiin tähän tyyliin. Lopulta muutto yläkertaan tuli niin nopeasti, että emme tehneet seinälle mitään. Paneelihaaveet odottavat miehen vapaa-aikaa, mutta olen sisustanut huoneen nyt pelkillä somisteilla mieleiseksi.

Ja aika paljonhan tuolle päätyseinälle sai somisteita mahdutettua! Alunperin suunnittelin sijoittavani blogikirppikseltä hankkimani perhostalut seinälle, mutta monien kääntelyjen jälkeenkään ne eivät miellyttäneet. Joten seinälle päätyi ainakin toistaiseksi olohuoneen sulkataulu. Meidän yöpöytien sijaa on jo pidemmän aikaan toimittaneet Ikean lokerikkohyllyt, ja ne pääsivät lattitasosta seinälle. Ikean Valje -seinäkaapit ovat muuten loistava yöpöytävaihtoehto, jos lattiatilaa ei halua tuhlata. Nuo lokerot ovat selvästikin vähän liikaa seinien nurkissa kiinni, mutta käytännön syistä en halunnut niitä lähemmäs sänkyä. Yövaloksi päätyi Viron -mökiltä löytämäni ja tuunaamani lamppu. Lisäilin vielä yöpöydille somisteita kaapin perukoilta. Ihana käkkärämänty löytyi pihalta. Ihanaa kun marraskuussa voi käyttää runsaasti luonnon havuja sisustuksessa!

Seinän toiselta puolelta löytyy tytön oma huone. Täytyy myöntää, että aikaisemmin mietin vain sydämettömien vanhempien nukuttavan 1-vuotiaita omassa huoneessa. Mutta mielestäni ihan sydän paikallaan olemme tyttöämme tuonne ”tuutilullannut”. Meille ei ollut ehdotonta saada lasta omaan huoneeseen, mutta muuton myötä omaa huonetta tuli kokeiltua. Ja siellä nukkuminen alkoi sujua tyttärellä jouhevasti (kop, kop), joten huonejärjestely on pitänyt. Osa öistä menee ilman yhtäkään herätystä. Välillä mieheni pomppii laittamaan tuttia (sattuu nukkumaan juuri ovenpuoleisella sängynreunalla :D), ja joskus harvoin aamulla herätään samasta sängystä kaikki kolme. Meille tämä on siis ollut fiksu muutos, ja mukava että meidän myöhemmin yöpuulle menevien vanhempien ei tarvitse enää hiippailla tyttären herättämisen pelossa.

Lapsen huoneen sisustus ei muuttunut mitenkään radikaalisti aiemmasta. Vuonon värinen seinä toimii edelleen, ja muussa sisustuksessa on käytetty mm. perinteistä vaalenpunaista, kultaa ja vaaleaa puuta. Reilu vuosikas nukkuu edelleen häkkisängyssä.  Se ei ole estänyt minua tutkailemasta ja haaveilemasta ”isojen sängystä”.

Kummitädiltä lahjaksi saatu nimikoitu ripustin toimii korupidikkeenä

Tässä pintaraapaisu kotimme loka/marraskuisista sisusteluista, muista muutoksista asiaa jatkossa.

Kivaa keskiviikkoa (marraskuussa ollaan jo)!

Mainokset

5 thoughts on “Muuttuneet makkarit

 1. Hyvältä näyttää. Makkarin tunnelma pysyy kyllä aina rauhallisempana, kun sen pyhittää vaan siihen nukkumiskäyttöön:) Meillä nukutaan edelleen samassa huoneessa ja yleensä samassa sängyssäkin kaikki kolme. En ole jotenkaan jaksanut vielä edes ajatella omaan huoneeseen siirtymistä, vaikka monasti se juuri rauhoittaa ne yöt. Mahtavaa, että teillä jo sujuu!!

  Tykkää

 2. Kiitos. Itse oikeen ajattelin aikoinaan, että lapsi nukkuu vieressämme ”ripari-ikään asti”. Mutta tämä on mennytkin näin luontevasti. Varmasti teidän pienin ehtii vielä pedistä pois pomppia.. 🙂

  Tykkää

 3. Moikka! Mistä Oulusta oot ostanut nuo raakasuklaafudgen raaka-aineet? Tai osaatko kertoa mistä kaikkialta Oulusta niitä saa? Kiitos jo etukäteen 🙂

  Tykkää

 4. Mantelitahna on hankittu Kärkkäiseltä, sitä ei kovin monesta paikasta löydy, mutta voi olla tarjolla esimerkiksi valkean naturalissa tai punnitse&säästä:ssä (ei ole esimerkiksi citymarketin life:ssa, josta löytyy muita raaka-aineita).

  Muita raaka-aineita löytyy useammastakin kaupasta, mutta itse ostan yleensä
  raakakaakaojauheen, kaakaovoin, hunajan ja cashewpähkinät ihan citymarketista.

  Elikkä voi vaatia kahden kaupan kierrosta, ellei sinulla ole kotona valmiiksi esimerkiksi hunajaa. Kärkkäiseltä on ainakin joskus saanut myös kaakaovoita ja raakakaojauhetta sekä tietysti pähkinöitä. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s