Sisustustuulet 2017

Nyt alkaa olla se aika vuodesta, kun aletaan haistella tulevia sisustustrendejä. Suomalaisissa medioissa vuoden 2017 trendejä esitellään pikkuhiljaa, sen sijaan muualla maailmassa niitä on jo julistettu. Urkin hieman globaaleja ennustuksia tulevasta sisutusvuodesta. Suomensin trendien kuvaukset vapaasti, ja etsin niiden mukaisia kuvia mm. H&M:n ja Elloksen nettisivuilta.

Trendien lukeminen etukäteen on aina hieman huvittavaa ja mielenkiintoista puuhaa. Olen aiemminkin puhunut siitä, että oma maku muokkaantuu väkisinkin hieman tarjonnan mukaan. Itsellä ei ole kuitenkaan tapana hankkia meille jotain vain siksi että se olisi trendikästä. Ja jos noita luetteloita alkaisi liian tarkasti toteuttamaan, niin omaa asuntoahan saisi maalailla ja tuunnailla ihan joka päivä kauttaaltaan!

http://www.ellos.fi/cosy-autumn
Viime aikoina trendeissä on näkynyt tummansinisen ja -vihreän sävyjä. Täytyy myöntää, että itse olen kovin ihastunut noihin syvyyttä tuoviin sävyihin, ja niitä löytyy meiltäkin. Valkoisen on toitotettu jo kauan olevan out. Tästä huolimatta itse haluan pitää ainakin toistaiseksi perussisustuksen valoisana, vaaleana ja skandinaavisena. Enkä usko että me valoa hamuavat suomalaiset alamme koskaan ihan tummissa tai ylivärikkäissä kodeissa asumaan. Mutta kliininen täysvalkoisuus ei houkuttele.
Ellen mukaan ”kuumimmat” värit vuodelle 2017 ovat hämyinen tummansininen, mineraalinharmaa, aurinkoinen keltainen sekä pastellin vaaleanpunainen. Ei mitään kovin yllättävää, vai? Siniset ovat olleet jo pitempään pinnalla, pastellista vaaleanpunaista on hehkutettu jo muutama vuosi (itsellänäkin sitä löytyy somisteista runsaasti, ovat nyt vain talvilevolla) ja harmaa lienee yksi suomalaisten suosikkiväri sisustuksessa. Keltainen ei ole ollut mielestäni  muihin trendiväreihin verrattuna kovasti esillä. Mielenkiintoista nähdä alkavatko kirkkaat värit pyrkiä pinnalle tummien ja pastellisävyjen jälkeen.

http://www.hm.com/fi/product/48923?article=48923-A

http://www.ellos.fi/koti/huonekalut
http://www.hm.com/fi/product/49421?article=49421-A
Australialaisten lähteiden (klik, klik) mukaan in tulee vuonna 2017 olemaan terrakotta, aavikkotyyli, oliivipuu, korkki, tummat vihreät, korusävyt, verhoillut sängynpäädyt, tummat puut, kierrätys ja käsityöläisyys. Lisäksi tulevaisuudessa tullaan ennustuksien mukaan näkemään entistä enemmän tiloja, joissa ei ole teknologiaa esillä.Täytyy sanoa, ettei edellä mainituissakaan jutuissa ole mielestäni mitään kovin yllättävää. Erityisesti terrakotta, aavikkotyyli, korkki, korusävyt, tummat vihreät ja verhoillut sängynpäädyt ovat oman näkemyksen mukaan olleet tapetilla jo jonkin aikaa.

http://pienitalohelsingissa.blogspot.fi/
http://www.ellos.fi/koti/verhot
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/34/2b/e7/342be7b2eaf418663c6f09249fb9d940.jpg
https://www.pinterest.com/milestoneolive/art-olive-tree-decoration/

http://sisustusblogi.fi/kuvat-ja-muistiinpanot-korkkiseinalle/
http://www.ellos.fi/koti/huonekalut/sangyt-patjat
http://www.ellos.fi/koti/valaistus

Käsityöläisyys ja kierrätys ovat puolestaan olleet kovasti esillä suomalaisissa blogeissa. Täytyy sanoa, että itse olen alkanut arvostaa niitä suuressa mittapuussa vasta lähivuosina. Kaikkein rakkaimpia nykyään ovat sisustusjutut, jotka on joku tehnyt itse. Tai vastaavasti ne ovat peritty tai ostettu käytettynä tuunattavaksi.

http://media.ellosgroup.com/ellos/images/products/496x744/65-10/65-1089_D.jpg
http://www.ellos.fi/koti/huonekalut/tuolit-jakkarat?Nao=53
http://www.ellos.fi/koti/valaistus

Vaikka korusävyt jatkavat australialaisen lähteen mukaan pinnalla, niin kupari tulee olemaan out. Apua! Mitä teen nyt kuparisille somisteilleni? Vastaus: En mitään.

http://www.hm.com/fi/product/46977?article=46977-B
Kuparin lisäksi out-listalla ovat mm. marmori, metrolaatat, avoimet oleskelutilat, sisutustekstit sekä viikunapuut. Sisustutrendejä on kiva haistella ja ihastella. Usein jotain pientä trendikästä tulee hankittuakin. Kuitenkin out-listaa tutkiessani ajattelen, että parempi jättää se lista noteraamatta.  En nimittäin aio alkaa rakentamaan väliseinää meidään avoimeen olohuone-keittiö -tilaan! 😉

http://sannafischer.metromode.se/2015/01/15/lotta-agaton/

Viikonloppuja!

 

Mainokset

3 thoughts on “Sisustustuulet 2017

  1. Vai vihree? 😉 mutta se on, passais teillekin!
    Se on kuule erikaiseni niin, että sun pitää äkkiä vaihtaa kupariset jutut johonkin muuhun, tai vähintään spreijata ne eri sävyllä, ettet oo out! 😀

    Tykkää

  2. Päivitysilmoitus: Vuoden värit 2017 – LIVIALLE

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s