Älä ole paha kakku, ole hyvä kakku

Rakastan lasten puisia leluja, puuleluja. Niissä kiehtoo jokin autenttinen fiilis ja kestävyys. Huomioideni mukaan isommat lapset eivät ole erityisesti perinteisien puulelujen perään. Puun sijaan kaikenlaiset muovihökötykset houkuttelevat. Meidän reilu 1-vuotias ei osaa ”onneksi” sanoa lempparimatskuansa leluissa (mutta nukke on leluista ihan ykkönen). Tästä huushollista jotain puuleluja on löytynyt kauemmin aikaa, ja niiden kaikkien kyljessä lukee isolla brio. Tuo ihana ruotsalainen, hyvän maineen omaava hurmaava BRIO.

Olen törmännyt Valkean Tiger:issä useamman kerran iloisiin (ei-välttämättä-niin-hyvämaineisiin) puisiin elintarvikeleluihin. Ja fiilis niiden suhteen on ollut hieman ristiriitainen; ihania, söpöjä ja edullisiakin, mutta onkohan näissä jotain myrkkyjä? Onko nämä valmistettu lapsityövoimalla?

Black Friday sai sen verran päätäni sekaisin, että päädyin ostamaan noita ihanuuksia omista ennakkoasenteista huolimatta. Kyljessä lukee perinteisesti made in China. Omasta mielestä olisi ollut tekohpyhää jättää puulelut kauppaan alkuperän epätietoisuuden takia. Sillä niin minun kuin tytön päälle eksyy usein esimerkiksi H&M:n ja muiden isojen vaateketjujen tuotteita. Enkä usko että noista Suomessa myytävistä leluista mitään vaarallisia myrkkyjä irtoaa. Toivon, että ne ovat valmistettu mahdollisimman eettisissä olosuhteissa.

Tigeristä tarttui mukaan kakkupala, tikkari, mehu- ja maitopurkki herkkuväreissä. Ja tyttökin tykkää: tikkari on juuri sopivan kokoinen sekä käteen että suuhun. Nämä sopisivat hyvin vaikka pukinkonttiin! Hintaa kappaleella oli muutama euro.

Ja säälittäväksi omantunnon kevennykseksi lopppuun: tyttären asu on suomessa valmistettu 😇.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s